Lisätietoja

Luottotietojen tarkistus

Tarkistamalla asiakkaidesi ja yhteistyökumppaneidesi luottotiedot säännöllisesti pysyt ajan tasalla heidän maksukyvystään ja vältät turhia riskejä.

Intrumin toimeksiantajana saat perintäpalveluiden lisäksi myös Luottotietopalvelun käyttöösi. Luottotietopalvelumme perustuu Intrum Oy:n omaan luottotietorekisteriin, jonka sisältämän maksutapatiedon määrä on moninkertainen perinteiseen maksuhäiriötietoon verrattuna.

Saat palvelustamme

  • tietoa asiakkaiden, sidosryhmien, alihankkijoiden, tavaran toimittajien ja muiden strategisesti tärkeiden kumppanien
  • taustoistatyökalut nykyisten yhteistyökumppanien luottokelpoisuuden selvittämiseen ja valvontaan, jolloin taloudellinen riski pienenee ja toiminnan jatkuvuus on turvattu

Haluatko tarjouksen Luottotietopalvelustamme?

Myyntiimimme tavoitat numerosta 09 315 448 80. Voit myös täyttää lomakkeen täällä, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Voinko hankkia luottotietoja ilman vuosisopimusta?

Voit tilata luottotietoja verkkokaupastamme ja maksaa ne maksukortilla tai verkkomaksuna.

www.suomenluottotieto.fi

Henkilöiden luottotiedot

Verkkopalvelumme avulla voit selvittää myös henkilöiden luottotiedot. Henkilön maksuhäiriömerkinnät ovat haettavissa henkilötunnuksen perusteella.

Yrityksen luottotiedot

Voit helposti selvittää maksaako asiakkaasi laskunsa viiveellä. Luottopäätös syntyy helposti palveluidemme avulla ja maksuviivetietoja voi täydentää tarkistamalla maksuhäiriöt. Voit myös tilata valmiin luottosuosituksen, jolloin yrityksen tiedot analysoidaan ja niiden perusteella laaditaan arvio yrityksen luottokelpoisuudesta.

Luottoriskin seuranta on tärkeää. Luottotietopalvelun avulla voit asettaa asiakkaat seurantaan, jolloin saat tiedon luottotiedoissa tapahtuvista muutoksista. Maksuhäiriö, konkurssi tai yrityssaneeraus ovat ikäviä yllätyksiä, mutta usein niihin voi varautua ennakolta valvontapalvelun avulla.

Luottotietopalvelu on integroitavissa järjestelmiisi rajapintojemme avulla. Esimerkiksi verkkokauppaan tai asiakkuudenhallintajärjestelmään integroitu automatisoitu luottopäätös varmistaa tarvittaessa asiakkaiden luottotietojen automaattisen tarkistuksen.

Pikaluottosuositus

Pikaluottosuositus on maksutapatarkastus, jonka avulla saat välittömästi luottosuosituksen haluamastasi yrityksestä. Palvelu perustuu Intrumin luottotietorekisterin maksuviivetietoihin sekä julkisiin maksuhäiriötietoihin. Pikaluottosuositus soveltuu käytettäväksi ennen pientä luotonantoa.

Suositus on jokin seuraavista:

Hyväksytty = Yritys on luottokelpoinen

Vakuus = Luotonantoa suositellaan vakuuksin

Käteisasiakas = Suositellaan käteiskauppaa

Pikaluottosuositus Plus

Pikaluottosuositus Plus on kattava luottokelpoisuustarkistus yrityksen taloudellisesta tilanteesta sekä maksukyvystä. Luokittelussa hyödynnetään pikaluottosuosituksessa hyödynnettävien tietojen lisäksi tilinpäätöstietoja. Suositukseen liittyy myös enimmäisluottorajasuositus.

Luottoluokitus (AAA, AA, A, B, C)

AAA   Korkein luottoluokitus

AA      Hyvä luottokelpoisuus

A        Luottokelpoinen

B        Luotonannossa suositellaan vakuuksia

C        Käteisasiakas

Kertaluottosuositus

Kertaluottosuositus on luottokonsultin laatima kattava analyysi yrityksen luottokelpoisuudesta. Luottosuositus sisältää kannanoton ehdottamaasi luottorajaan, luottokonsultin kirjallisen perustelun yrityksen luottokelpoisuudesta, Intrum Oy:n luottotietorekisterin maksutapatiedot, julkiset maksuhäiriötiedot, tiivistelmän tilinpäätöstiedoista sekä yrityksen laajat perustiedot.

Kertaluottosuositus sopii hyvin tilanteisiin, joissa luottokaupan koko on suuri tai tarvitset tarkemman selvitystä yrityksen taustoista

Suositus: Hyväksytty, vakuus tai käteinen

Jatkuva luottosuositus

Jatkuva luottosuositus muodostuu kertaluottosuosituksen kaltaisesta luottosuosituksesta sekä arvioitavan yrityksen luottokelpoisuuden päivittäisestä, automaattisesta seurannasta. Jatkuva luottosuositus sopii pitkäaikaisten asiakkuuksien tai yhteistyökumppaneiden jatkuvaan luottokelpoisuuden seurantaan. Asiantuntijamme seuraavat päivittäin muutoksia arvioitavan yrityksen luottokelpoisuudessa ja luottosuositus päivitetään, mikäli luottokelpoisuudessa tai yrityksen perustiedoissa tapahtuu merkittäviä muutoksia.

Luottosuositus päivitetään myös aina uuden tilinpäätöksen myötä.

Vahtipalvelu

Vahtipalvelu on tarkoitettu pitkäaikaisten asiakkaiden luottokelpoisuuden jatkuvaan seurantaan. Saat ilmoituksen sähköpostitse välittömästi, mikäli yrityksen perustiedoissa, taloudellisessa tilanteessa tai maksutavassa tapahtuu muutoksia.

Valvontatieto ei sisällä tietojen analysointia eikä kannanottoa asiakkaan luottokelpoisuuteen. Tiedon perusteella voit itse arvioida yrityksen luottokelpoisuutta tai halutessaan tilata asiakkaasta luottosuosituksen

Asiakasvalinta

Asiakasvalinta ei ole varsinainen luottosuositus vaan se on myynninohjauspalvelu, jonka avulla saa pidettyä asiakasrekisterin ajan tasalla poistamalla siitä maksukyvyttömät ja toimintansa lopettaneet yritykset. Vastaukset perustuvat kyselyn kohteena olevien yritysten tietoihin Intrumin luottotietorekisterissä (pois lukien tilinpäätöstiedot).

Ulkomaisen yrityksen luottotiedot

Luottotietopalvelumme välittää yritysluottotietoja kaikkialta maailmasta. Palvelusta on mahdollista tilata luottosuosituksia sekä luottotietoraportteja valikoiduista maista.

Kertaluottosuosituksia laaditaan seuraavista maista: Ruotsi, Tanska, Norja, Belgia, Itävalta, Espanja, Hollanti, Irlanti, Iso-Britannia, Sveitsi, Italia, Portugali, Ranska, Saksa ja Viro. Jatkuva luottosuositus on saatavilla seuraavista maista: Ruotsi, Norja, Tanska ja Viro